lördag 4 april 2009

Hanami

Hanami är ett event under körsbärsblomningen då man samlas, tittar på de blommande träden och festar in våren. På medburna presenningar i stadens alla parker sitter man i sällskap och har picknick på kvällen. En försvarlig mängd alkohol går det också åt, ska sägas.

För att garantera sig en picknickplats bör man tinga den tidigt på dagen. (Parkerna blir nämligen precis som besökarna väldigt fulla på kvällen.) Oftast är det den yngste i gänget som får till uppgift att hålla platsen hela dagen innan festligheterna sätter igång på kvällen. Dagtid kan man se sådana ensamma tingare fördriva tiden sittandes eller sovandes på blå presenningar lite varstans.

Vi kör en efterjobbet-Hanami med gruppen jag tillhör, i en park som ligger i Senzoku-Ike och som min japanskalärare rekommenderat tidigare. K lirar gitarr, M och A spexar och dansar, A deklarerar att han ska gifta sig, och nytillskottet Y slår mig med häpnad i att efter en mycket kort stund tillsammans med oss pricka nästan alla rätt i en "gissa vem"-tävling.



Inga kommentarer: