tisdag 14 juli 2009

Ett födelsedagsfirande besök

Japanfrälste E, som är en jobbkompis från förr och som jag inte sett på väldigt länge, hörde plötsligt av sig på Facebook och berättade att han var på väg hit. Hej hopp och två dagar senare sågs vi i Shinjuku för en öl och att catcha upp.

Detta är Es femte semesterbesök i Tokyo och han har redan ett knippe vänner här sedan tidigare påhälsningar. På lördagen stämde vi träff med tre av dessa, idel glada damer, för middag på en Izakaya.


Trettio minuter före midnatt outade E att han lika många minuter senare skulle komma fylla trettiofem, och vips så var det dags för födelsedagsdrinkar i Golden Gai.

Golden Gai är ett distrikt i Shinjuku, angränsande till Kabukicho och med ett gytter av små gränder fullsmockade med minimala barer, stora nog att rymma mellan två och sex gäster. Inte helt olikt området under spåren vid Shibuya station, fast... mer. Här lär finnas 200 barer på ett område stort som en fotbollsplan och här samlas medelålders Tokyoiter från olika bakgrunder för att dricka och diskutera livet. Ja också då att skåla med två födelsedagsfirande svenskar som försökte göra sig förstådda på tveksam japanska. På en av barerna med rocktema gick det att få höra svenska Hellacopters. På en annan kunde man skåla med en japansk Snoop Dogg-lookalike i Hawaiiskjorta. Kul kväll som slutade sent. (Eller snarare tidigt.)

Förundrades under hemfärdspromenaden att inkastarna i Kabukicho är lika aktiva klockan sex på morgonen som elva på kvällen.

Inga kommentarer: