lördag 10 januari 2009

Yokohama Chinatown och Cosmoworld


Julhelgens andra heldagsutflykt leder även den till Yokohama - denna gång till dess coola Chinatown med det trevliga sällskapet N.

Chinatown är större än jag föreställt mig och det känns verkligen lite mer Kina och lite mindre Japan. Fasader är plötsligt lite mer livliga och färgglada, här finns tempel dräperade i rött och guld, fina röda kinesiska lampor är upphängda i jirlanger längs gatorna och så finns här förstås drösvis med kinesiska restauranger. Vi inleder med att äta god gyoza - vad man hemma kanske hade kallat dumplings - på en stor cool restaurang som känns som hämtad från en Kung Fu-film. Sedan flanerar vi på gatorna och tittar in i roliga små shoppar som säljer allt från vackra kinesiska klänningar, till små likväl som enorma skulpturer, drakar och Bruce Lee Game Of Death-styleade pyjamasar för barn. Jag som hittills inte besökt fastlandet Kina undrar hur autentisk Kina-känslan egentligen är här - för en tvättäkta kines kanske det här inte känns mer Kina än prylhyllorna i Bo Ohlsson. Det spelar ju å andra sidan ingen roll, det är kul att promenera omkring här och insupa känslan och kolla på alla grejer. (Inte minst en pappa som är ute och går med sin hyperaktive son - i koppel!)





När vi är färdiga med Kina drar vi oss ner till hamnen, som bara ligger en promenad bort, och tittar på den vackert upplysta skylinen i kvällsmörkret, och sen tar vi en tur till Cosmoworld - hamnens nöjesfält - och åker världens största pariserhjul med en grym utsikt över stan från 120 meters höjd. In alles en väldigt kul och lyckad dag.


Inga kommentarer: