söndag 1 februari 2009

Garage Land


En cool grej här är små små barer där det råder stark... hemmakänsla. När man kliver över tröskeln är det lite som att komma hem till en sjysst kompis som blir glad att se en och som gillar att spela musik och bjuda en på sprit i sitt pyttelilla rum. Eller bjuda och bjuda förresten, det här är ju en kompis som har mage att ta betalt för spriten som serveras. Hur som helst, kul och trevligt är det iallafall. Barerna är ofta inte större än två till fem kvadratmeter, det jobbar typiskt bara en person (fler skulle inte få plats) och alla gäster känns som stammisar.

I Shibuya finns Garage Land, som är precis en sådan bar och som grädde på moset dessutom stoltserar med att vara en punkrock-bar. Skylten och menyn går i gult och rosa enligt Never Mind The Bollocks och bartendern är en jovialisk punkentusiast i late 30s med en förkärlek för The Clash.

Gick förbi detta coola ställe under ett Shibuyabesök för ett tag sedan och gjorde en mental anteckning att göra en påhälsning vid senare tillfälle. Sagt och gjort, här landar jag en söndagkväll, dricker drinkar, spanar på folk och tuggar med bartendern som gladeligen spelar fin musik från sin laptop. Efter att en av de andra gästerna stärkt modet till bristningsgränsen med tequila stapplar han bort till ett sällskap av tjejer, för att snabbt och högljutt bli kommenderad att avbryta raggningsförsöket av sina kallhamrade (och snäppet nyktrare) kamrater, medan tjejerna fnissar. Den överförfriskade kasanovan återgår till bardisken, greppar den för säkerhets skull medan han sveper ytterligare en tequila och går (läs faller) sedan ut ur baren. Bartendern frågar mig glatt vilket land jag kommer från, och tre minuter senare ljuder sköna toner av Ebba Grön ur högtalarna. Life is great!

1 kommentar:

Anonym sa...

Imponerande. Det verkar som om man är mycket ute i Japan. Jag menar det låter hela tiden som om du har det jkligt bra därborta. Och det är bra.