fredag 1 januari 2010

Nyårsafton 2009







Inledde kvällen med Yakiniku på trettionionde våningen i skyskrapan i Ebisu garden tillsammans med störtsköna A och H. Rå lever, karubi, kimchi, sallad och öl, med en fantastisk panoramautsikt över stans miljontals lampor i mörkret.

Gick sen mätta och belåtna några få steg över torget till klubbeventet Electronic Tribe, där DJs som Mixmaster Morris och Laurent Garnier lirade inför nedräkningen till tolvslaget. Nedräkning på storbild, konfetti, champagne och en dansant, extatisk publik.

Någon timme senare avfärd och dags för tempelbesök - på nyårsnatten går mer eller mindre alla ut och besöker tempel, plockar ett horoskop och ber en bön inför nya året. Så även vi. Fast först stod vi i kö i isande kyla i över en timme tillsammans med hundratals (tusentals?) andra besökare. H var klok nog att ta med sig flera hokairo - påsar som på något magiskt sätt (jag hade tvåa i kemi) värms upp av luft och sen blir lika stekheta som en laptop från nittiotalet. Ner med dom i fickorna (eller i dojorna) och vips så tinar händer, fötter eller vilken annan lem du nu valt ut, upp.

Normalt går det inga tåg i stan mitt i natten, med undantag för just nyårsafton. Hoppade på tåget klockan fyra på morgonen och landade trött och nöjd i bingen en halvtimme senare.

Ett annorlunda och mycket trevligt nyårsfirande.

Inga kommentarer: