måndag 22 september 2008

Inflyttningsfest i Kachidoki

Går på inflyttningsfest i Kachidoki (gillar det namnet!) hos nya vännen T.

Lägenheten är toppen, ligger i ett ganska nybyggt hus och har en vacker panoramautsikt över stan i riktning mot den stora fiskmarknaden Tsukiji (som jag tänker besöka längre fram) och den på kvällen snyggt rött lysande Tokyo Tower - Japans svar på Eiffeltornet.

Ts farföräldrar har en fiskebutik och därifrån bjuds vi på god hemmaskivad sashimi, kimchi, ris och sjögräsblad som var och en bakar ihop till en fet smaskig rulle. En hel del öl, vin, skratt och trams går det också åt - inte minst när A imiterar svenska och låter som en kvinnlig variant av den svenske kocken i Mupparna på speed, D beklagar sig över att hans flickvän inte längre låter honom dricka öl efter en sängincident, eller då en påse med gurkskivor ska masseras inför dukningen.

Hinner med sista nattåget hem med ett par minuter till godo och andan i halsen. Sätter alarmet på 6:00 - måste upp och göra japanskaläxan innan min lektion! Nästa vecka blir tight - sumobrottning, mingelfest, Disney sea och ett besök från Kyoto står på agendan. (...och, eh, jobb.)

Inga kommentarer: